maandag 7 november 2011

de andere canon - aanrader!

tis projectweek mannekes!

cimic en 't arsenaal openen een venster waardoor wij kunnen kijken naar sprekers en theatermakers uit binnen- en buitenland!

't gaat over interculturaliteit, maar dan eens een beetje anders benaderd. verrrry exciting :)
ik zal mijn westers brilletje nooit helemaal kunnen afzetten, maar kga wel met een open mind kijken. andere invalshoeken enzo, ik ben curieus!

en guess what. iedereen is welkom!
ik ga alvast dinsdag naar de lezing van Luiz Eduardo Soares & Zuca Sardan en donderdag naar de theatervoorstelling de getemde feeks!
de rest van m'n programma moet ik nog wat ineen puzzelen :)
GEN2020 en gebeurd in bagdad staan ook op m'n wishlist maar passen jammer genoeg niet in de drukke agenda.. maar GEN2020 wordt net gelanceerd dus daar kan ik hopelijk later nog iets van meepikken! gebeurd in bagdad hoop ik ook op een ander momentje te kunnen bijwonen.. moet ik nog eens onderzoeken :)

het volledige programma staat hier.

zondag 6 november 2011

enkele requests :)

sign please:
http://www.one.org/c/international/actnow/4092/?akid=2708.1970685.050GYe&rd=1&t=2

word fan van:
http://www.facebook.com/?ref=tn_tinyman#!/pages/500-Fans/170715576352783

en stem op lies de ryck!
http://www.goudenverbouwing.be/index.php?module=gallery

ge maakt er zoveel mensen gelukkig mee :)

bdaybrunch - kelly&lellie style

brunch voor 16 man, daar draaien wij ons hand niet voor om ;)
voor het breakfast-gedeelte voorzagen we zelf-bak-mini-koffiekoekjes van den Aldi: LEKKER!! en gemakkelijk ;)
het lunch-gedeelte was wat uitgebreider: soep, quiche en pistolékes. allen succesreceptjes, dus ik pen ze hier even neer ;)

de soepen:
preisoep met mascarpone (met dank aan collega om me dit receptje ooit eens te bezorgen :) )
you need: witte preiringen, pijpajuin, 3 aardappelen, 150 gr mascarpone, bieslook, 2 l water,  4 bouillonblokjes (kip)
you do: ajuin, prei, aardappelen aanstoven. water +bouillon toevoegen. 35 minuten laten koken. mixen – mascarpone toevoegen. afwerken met bieslook.
wortelsoep met gember en kokos (met dank aan aber die ons ooit deze soep voorschotelde, waarna ik het recept MOEST hebben!)
you need: ajuin, gember, komijn, zout, peper, kokosmelk, wortelen, koriander (qua hoeveelheden: op uw gevoel vertrouwen, aldus aber :) )
you do: eerst ajuin, gember, komijn, zout en peper stoven. (veel) wortelen erbij en verder stoven. water en bouillon toevoegen. laten doorkoken. mixen. kokosmelk toevoegen als het niet meer kookt. op het einde verse koriander toevoegen, peterselie kan ook.


de quiches: (waarvoor dank Flair!)
quiche met zalm, spinazie en broccoliyou need: 300 g bladspinazie, olijfolie, broccoli, 2 dl room, 4 eieren, 75 g geraspte gruyère/emmentaler, 1 rol bladerdeeg, 200 g gerookte zalm, peper, zout
you do: fruit de bladspinazie kort aan in olijfolie en laat goed uitlekken. snij een stronkje broccoli in roosjes: kook kort in zout water en laat goed uitlekken. meng de room met de eieren. voeg 75 g kaas toe en breng op smaak met peper en zout. rol een pak bladerdeeg uit en druk deze (met bakpapier) aan in een taartvorm. prik er een paar keer in met een vork. verdeel de zalm, de spinazie en de broccoli hierover en overgiet met het roommengsel. zet 40 minuten in een voorverwarmde oven (180°).
quiche met peren en roquefort
you need: 4 niet te rijpe peren, 2 dl room, 4 eieren, 125 g verkruimelde roquefort, 1 rol bladerdeeg, 50 g pijnboompitten, rucola, honing
you do: schil de peren en snij elke peer in 4 parten. verwijder het klokhuis. meng de room met de eieren en de roquefort. voeg geen zout of peper toe, de kaas geeft genoeg smaak. rol een pak bladerdeeg uit en druk deze (met bakpapier) aan in een taartvorm. prik er een paar keer in met een vork. verdeel de peren daarover, schik ze cirkelvormig. overgiet met het roommengsel. bestrooi met de pijnboompitten en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven (180°). werk af met een paar blaadjes rucola en bedruppel met wat honing.  

de pistolékes:
níet zelf gemaakt natuurlijk :p maar de slaatjes die erbij kwamen wel! (again, dank u collega!)
krabsla
you need: 1 doos surimisticks, 2 hardgekookte eieren, peper, zout, mayonaise, zure room
you do: plet het geel van de eieren. kruid met peper en zout. voeg 2 eetlepels mayonaise toe en meng goed. snijd de surimi in kleine stukjes en voeg toe. doe er ook 1 eetlepel zure room bij. snijd het wit van de eieren in kleine stukjes en meng dit voorzichtig onder de salade.
carpacciosalade
you need: americain natuur, verse basilicum, peper, parmezaankaasschilfers, balsamicosiroop, olijfolie
you do: kruid de americain natuur met peper. voeg olijfolie toe en meng alles zodat het smeuïg wordt. doe de kaasschilfers en de basilicum erbij en meng goed. werk vlak voor het serveren af met balsamicosiroop.
tonijnsalade
you need: cocktailsaus, tonijn in eigen nat, perzik uit blik
you do: laat de tonijn en de perzikken goed uitlekken. meng de tonijn met de cocktailsaus en kruid met peper. snijd de perzikken in kleine stukjes en meng deze eronder.
kip curry
you need: 1 grote kippenfilet, devos lemmes-currysaus, schijfjes ananas uit blik, kippenkruiden, 1 hardgekookt ei
you do: snijd de kip in stukken en bak met kippenkruiden. snijd de kip in kleinere stukjes. meng met currysaus, stukjes ananas en stukjes eiwit.

om onze gasten zoet te houden , maakten we natuurlijk nog wat cake!

den dessert:
lilly's dude maakte appelcake* en chocoladecake. very yum maar i ain't got the recipe, sorry guys.. maar er waren ook heerlijke cupcakes!
zachte chocoladecakejes (uit '500 cupcakes')
you need: 200 g pure chocolade, 300 g boter, 5 eieren, 160 g zeer fijne kristalsuiker, 90 g zelfrijzende bloem, +/- 200 g melkchocolade
you do: verwarm de oven voor op 160°. zet 12 papieren vormpjes in een muffinbakplaat. smelt de pure chocolade en de boter au bain marie. laat de massa iets afkoelen. klop de eieren en de suiker in 2-3 minuten bleek en romig. spatel de bloem erdoor en daarna ook het chocolademengsel. schep het beslag in de vormpjes. bak de cakejes 20 minuten. laat even afkoelen. smelt de melkchocolade eveneens au bain marie. besmeer de cakejes met de chocolade en zet even in de ijskast. (of serveer ze meteen nadat ze uit de oven komen, vervang de bovenlaag chocolade door cacaopoeder)


*ik kan wel deze light appeltaart van photocopy aanraden. en als ge daar dan toch bent, dees is ook bangelijk lekker! 't staat daar trouwens vol lekkernijen ;)

en nu heb ik honger, ik duik effe in de koekjeskast!

woensdag 2 november 2011

mijn straat!

ik kreeg complaints dat het maar stil is in kelly°lane.
SORRY LEZERTJE(s?)!!
i will make it up to you!!

tis nie dak op mijn lui gat gezeten heb hoor :)
*ik maakte mijn sjakoske eindelijk af! en ik heb er al keiveel plezier van gehad, dus er volgt er zeker nog één!
*mijn lazy-j'ke maakte een milleke en ik maakte voor da milleke een rokske. een proefstuk. want ik ken niks van rokskes en niks van baby's.. we zijn 't erover eens, tis cute cute cute net zoals millie vanillie, maar aan de pasvorm moet ik nog wa werken :) ik heb voorgesteld da mille een pop krijgt waarvoor da rokske wél goe past, dan kan da rokske nog zeker een jaar of 8 meegaan ;) den deal is dak in 't vervolg den baby efkes kom meten ;). maar het moest rap gaan toen (ge weet wel - veel plannen+last-minute-gen) en ik wou nie dat de mama al iets wist op voorhand. een rokske ging ze nie verwachten want ze weet net zo goed als ik dat ik eigenlijk echt nog nie veel kan met onze singer-vriend :) de verrassing was in ieder geval compleet. en het leuke aan lazy-j is da ze zelf nie naait en dus al mijn frutsels met draadjes en scheve stiksels wonderlijk vindt ;) TOP toch, en goed voor mijn zelfvertrouwen ;) mille is dus nu officieel het proefkindje voor mijn probeersels.  te lange rokjes die bovendien spannen aan haar buikje, moet ze er voorlopig bijnemen :)
*ik werd 29 en vierde een week feest met twin en al onze vriendjes en familie! thanks y'all!! op naar de 30!!

*ik ging naar kroatië en het was super! pics & tips later! (i know, ik beloof da nogal vaak maar geloof mij, het komt er echt wel van! when you least expect it ;) hihi!)
*en ik boekte een winters tripje naar kopenhagen, jeej!
*ik nam een kort fotocursusje & absolutely loved it! maar lucie is right, we moeten dringend een oefendagje inlassen, want het zit allemaal al weer ver weg :s
*ik overwon een korte doch hevige verslaving aan pinterest
*ik heb eerlijk waar gerecyKleerd!!! mama-J, bezorg mij ne pic jom, dan kan ik dat verhaaltje vertellen :)
*in mijn echte straat zijn ze nieuwen asfalt aan 't leggen. ok, niet echt mijn verdienste maar toch wel worth mentioning :)
*ah ja, en de avondschool is terug begonnen, ik sleur me soms naar de les maar ik ben er wel mooi altijd :p en ik heb er nog geen spijt van gehad. het vak interculturele communicatie zit echt vol verrassende KEI-interessante lessen!


ps: lief is trouwens wel heel goed bezig!

secret santa

ik doe mee!!